ZF: Geleceğin kentsel inşaat alanları
ZF, kompakt inşaat makinelerine hitap eden e-konseptlerini tanıttı. Yapay zeka ile eşya ve insan taşımak daha kolay hale geliyor. Açık IoT platformları, yeni dijital hizmetlerde geniş seçenekler sunmaya şimdiden hazır.
İnşaat sektöründe yapılacak çok iş var. Tahminlere göre, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun üçte ikisi büyük şehirlerde yaşayacak. Aynı zamanda elektro-mobilite, dijitalleşme ve yardım sistemleri gibi makro trendler ile sektörde büyük değişimler görülecek. ZF, Münih’te gerçekleşen Bauma Fuarı’nda, aktarma organları ve şasi teknolojisinin yanı sıra ağ bağlantılı sistem çözümlerinde de bir uzman olarak, grubun bu zorlukların üstesinden gelebilecek ideal bir çözüm ortağı olduğunu kanıtladı. Kazaların ve teknik arızaların olmadığı bir mobilite dünyası hedefleyen ZF, bu amaçla şimdiden geleceğe yönelik teknolojiler geliştiriyor. Yükleyiciler, mini damperli kamyonlar ya da teleskobik yükleyici gibi kompakt araçlar, elektro-mobilite alanının gelecek vaad eden segmentlerinden biri. ZF tarafından geliştirilen 48 voltluk e-motora sahip eTrac aktarma organları sistemi, emisyonsuz sürüş imkanı sağlıyor. ZF aynı zamanda bir sistem tedarikçisidir.
ŞOFÖRSÜZ ÇALIŞIYOR
ZF, Innovation Van ve e.GO Yolcu ve Yük Taşıyıcısı’nın kısa süre içinde üretime girmesiyle, yapay zekanın inşaat operasyonlarını nasıl yalınlaştırdığını etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. Merkezi bilgisayar ZF ProAI sayesinde, iki araç şoförsüz olarak çalışabilmektedir. Özellikle otomatik yük taşımacılığını uygun hale getiren Innovation Van’da büyük bir yükleme platformu bulunmaktadır. Uzun mesafelerde güvenle ve otonom bir şekilde işçi ve ürün taşıyabilen e.GO Yolcu ve Yük Taşıyıcısı, büyük inşaat şantiyelerinde yeteneklerini sergilemektedir.
AKILLI AĞLAR İLE BAĞLANTI KURUYOR
Dijital çözümler araç üreticileri ve inşaat şirketleri için hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. ZF’nin açık IoT platformu ile yeni dijital hizmetler uygulanabiliyor. Veri analizleri ve akıllı algoritmalar sayesinde donanım sistemleri daha verimli kullanılabiliyor. ZF, geniş portföyü sayesinde sektörler arası eğilimleri analiz etmek ve akıllı yöntemlerle sinerji yaratmak için bu teknolojiyi kullanabilmektedir. İş makinelerinde kullanılan veri analizi örneğini ele almak gerekirse, inşaat makinelerinde aktarım organları, tüm ürün yaşam döngüsü boyunca bulut üzerinden izlenebilmektedir. Bu da olası sorunları erken bir aşamada algılayıp giderebildiğinden, durma sürelerinin de azaltılmasına katkıda bulunmaktadır.