Optıfuel Lab 3, ile tüketim yüzde 13 düşecek

Optıfuel Lab 3, ile tüketim yüzde 13 düşecek
  • Genel
  • 26 Ekim 2018 18:10
  • A+
    A-

Renault Trucks, dizel kamyonların enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Falcon projesinin bir parçası olarak geliştirilen laboratuvar aracı Optifuel Lab 3 ile Renault Trucks, çekici-treyler kombinasyonunda yakıt tüketimini yüzde 13 oranında azaltmayı hedefliyor.


Optifuel Lab 3, standart bir Renault Trucks T ve treylere kıyasla yakıt tüketiminde yüzde 13’lük bir tasarrufa ulaşılabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Renault Trucks, Faurecia, Michelin, Total, FRUEHAUF, Wezzoo, Benomad, Styl’Monde, Polyrim, Enogia, the IFP, Énergies nouvelles, the École centrale de Lyon (LMFA) ve the IFSTTAR’dan (LTE; LESCOT) oluşan bir konsorsiyum tarafından geliştirilen yenilikçi teknolojileri bir araya getiriyor. Optifuel Lab 3, FALCON (Düşük Yakıt Tüketimi için Esnek ve Aerodinamik Kamyon) projesinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Optifuel Lab 3’ün teknolojik gelişmeleri, geliştirilmiş bir güç aktarma sisteminin yanı sıra optimize edilmiş çekici treyler kombinasyon aerodinamiğine, düşük yuvarlanma dirençli lastiklere, öngörülü enerji tasarrufu sağlayan sürüş yardımına ve enerji yönetimi fonksiyonlarına odaklanıyor.

Yük alımı optimize ediliyor

Amaç, özellikle değişken geometrili bir treyler ile yakıt tüketimini büyük ölçüde azaltmak için kombinasyonun aerodinamiğini önemli ölçüde iyileştirmek oluyor. Kaplama için FRUEHAUF tarafından Styl’Mond ile birlikte geliştirilen bu “adaptif” treyler, kontrol ve kumanda sistemi ile sensörler sayesinde boş yükleme alanını kullanarak otomatik olarak optimize edilmiş bir şekilde yük almayı hedefliyor. Çekicinin aerodinamiği, kameralarla yan aynalarının değiştirilmesiyle ve Lyon’daki Akışkan ve Akustik Mekanik Laboratuvarı’ndan gelen bir doktora tezine dayalı yeni tasarlanmış bir A sütunlu kabinle de iyileştiriliyor. Ayrıca hava akımı, ön taraf, kapı ve hava akış yolu olan tekerlek kemerleri genişletilerek optimize ediliyor. Çekici ve treyler arasında süreklilik sağlamak için yan deflektör uzantıları gibi yan kaplamalar da daha büyük ve Polyrim esnek malzemeden yapılacak.

Düşük yuvarlanma dirençli lastikler

REKLAM ALANI

Uzun mesafeli yolculuklarda, yakıt tüketiminin yaklaşık yüzde 25’i lastik yuvarlanma direncinden kaynaklanır. Michelin, araştırma projelerinden elde edilen yenilikçi teknolojileri entegre ederek laboratuvar aracı için düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler geliştirecek. Renault Trucks ve Michelin ayrıca bağlı lastiklere monteli sensörlerden elde edilen verileri kullanacak. Optifuel Lab 3’den alınan navigasyon ve trafik (Benomad), meteoroloji (Wezzoo) ve lastik (Michelin) verileri, optimize edilmiş hız ve soğutma sistemi kontrolleri tarafından kullanılacak. Bu son sistem, enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak için yeni aktüatörlerle donatılacak. Bu gelişmelere, enerji tasarruflu, verimli ve sürücü için kullanıcı dostu bir sürücü destek sistemi sağlamak için IFSTTAR ile birlikte geliştirilen yeni bir İnsan-Makine Arayüzü de eşlik edecek. Elektrik enerjisi üretimi ve içten yanmalı motor yakıt tüketimi arasındaki dengeyi optimize etmek için alternatör kontrolü daha da akıllı hale getirilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ