CARAVELLE’NİN EN RENKLİ SEÇENEĞİ
Volkswagen ticari segmentte Caravelle’nin yeni bir donanım seçeneği olan Team seçeneğini pazara sundu. İki farklı gövde rengiyle dikkat çeken araç, 2 litrelik TDI motoruyla oldukça iddialı.
Alman üretici Volkswagen Caravelle için yeni bir seçenek daha sunmaya başladı. Caravelle Team ismiyle yollara çıkan model, ilk etapta geniş aileleri hedefliyor. Artık otomobil ruhsatına da kavuşan yeni renkli model, Transporter’ın altyapısını kullanıyor. Volkswagen Caravelle tasarımı da oldukça şık bir aile aracı gibi olmuş. Team donanımında sunulan ve aracın rengi olan kırmızı-beyaz gövde seçeneği ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Modelin büyük detaylarla hazırlanan gövdesinde öndeki marka logosunu da barındıran ızgara hemen fark ediliyor. Profilden ise çok daha net şekilde belli olan iki renkli gövde sayesinde bakışları üzerine çeken Caravelle, krom görünümlü jant kapaklarıyla hemen fark edilmemesi mümkün değil. Aracın arkasında ise öne kıyasla daha sade hatlar tercih edilirken bu bölüm dışında ticari araç kimliğini ortaya çıkaran detay yer almıyor. Geniş açılan ancak tek parçalı olan bagaj kapağı aracın ticari kimliğine atıfta bulunuyor.
Renkli iç mekan
Misafirimizin iç mekanına geçtiğimizde, oldukça geniş bir alanla karşı karşıya kalıyoruz. 3 sıra koltuklu olduğu durumlarda da yeterli diz, baş ve omuz mesafesini sunan araç, istendiği anda kolayca sökülen koltukları ile farklı oturma pozisyonlarına uygun hale geliyor. Sürücü odaklı orta konsol, ergonomik olarak da başarılı. Deri direkisyon simidi üzerinde yer alan tuşlar kolay anlaşılır. Dış tasarımda kullanılan rengin orta konsola da uygulanmasıyla da ferahlık hissi artırılmış. İşçilik konusunda da başarılı olan araç, devasa bir yükleme alanı sunuyor. 576 litrelik yükleme alanıyla model, oldukça uzun olan eşyaları bile sorunsuzca taşıyabiliyor. Aracın tek donanım paketinde ABS, ani frenlemelerde otomatik yanan dörtlü flaşörler, ARP (yüke duyarlı devrilme koruması, ASR, BAS (fren yardımcısı), çarpışma anında katlanabilen yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon kolonu, EBC (motor fren kontrol sistemi), EBD, elektronik diferansiyel kilidi, ESP, hill holder, 4 adet Isofix çocuk koltuğu sabitleyicileri, ikincil çarpışma önleme asistanı, Prefill (frenleme hazırlığı), sürücü ve yolcu havayastıkları ve yorgunluk tespit sistemi standart olarak sunuluyor.
2 litrelik bilindik dizel
Volkswagen Caravelle’nin motoruna bakacak olursak, 2.0 litrelik TDI dizel motorun görev yaptığını görüyoruz. 150 beygir güç ve 340 Nm tork üreten motor, DSG şanzımanla kombine edilmiş. Bu kombinasyonla araç, 0-100 km/s 12 saniyede tamamlarken 181 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Aracın alt devirden itibaren kesintisiz ve dengeli tork üretimi sayesinde 8 kişilik kullanımlarda bile motor güç üretme konusunda eksiklik hissettirmiyor. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 5.9 litre yakıt tüketen araç bizim kullanımımız boyunca 7 litrelik değeri ekrana yansıttı. Caravelle modelinde arkada amortisörlere yer verilmiş. Bu sayede yolculuklar konforlu olmuş. Aracın direksiyon sisteminin de konfor odaklı olmasından ötürü özellikle şehir içinde kullanım çok rahat. Elbette görüş açıları böylesine büyük bir otomobilde beklendiği yüksekliğinden dolayı oldukça rahat.